Trimmen

Hoe verloopt een trimbehandeling?

Elke kat is uniek en daarom gaan we eerst kijken hoe de vacht er uit ziet.  Zijn er klitten/knopen in de vacht en kunnen deze gemakkelijk verwijderd worden of moeten deze geschoren worden. In samenspraak zullen we de beste behandeling voor uw lieveling kiezen.  Indien de vacht vervilt is, zal er moeten geschoren worden maar hier zal je kat alleen maar gelukkig van worden.  Viltplekken trekken immers aan de huid en dit is bijzonder onprettig en kan bij het bewegen zeer pijnlijk zijn voor uw kat.

Bij iedere behandeling worden de nageltjes geknipt. Dit is preventief om mezelf te beschermen.  De ogen en oortjes worden gereinigd.

De duur van de behandeling hangt af van de vacht en hoe goed je kat wil meewerken.

Wat kan ik doen ter voorbereiding van de trimbeurt?

Er is niet zo veel dat je moet doen. Hou je kat liefst binnen voor het huisbezoek indien ze graag in de tuin komt. Ik breng een trimtafel mee en heb een plaatsje nodig waar ik deze kan zetten, liefst in een rustige ruimte waar er wat haartjes mogen rondvliegen. Voorkom dat er veel mensen aanwezig zijn in de ruimte waar er getrimd zal worden. Extra drukte betekent alleen maar meer stress voor de kat. Leg zijn favoriete snackje klaar, ik zorg zelf ook voor de nodige afleiding met lekkers en speeltjes met kruiden waar katten verzot op zijn.

Voordelen van het trimmen

img

Zachte aanpak

Het welzijn van uw kat staat centraal

Voordelen voor de spijsvertering

Minder losse haren betekent ook minder last van haarballen

Gezondheid van uw kat bevorderen

Voorkom klitten en viltplekken die de kat veel ongemak bezorgen

Comfortabele dienstverlening

Aan u de keuze: verzorging aan huis of in mijn kattentrimsalon te Kampenhout

Vanessa Jacobs

Zeer goede en zachtaardige kattentrimster. Met aandacht voor een vachtvriendelijke behandeling en het welzijn van je kat. Misty haar vacht was terug in topconditie na de behandeling.

Vanessa Jacobs
Erik De Moortel

Els combineert haar opleiding en vakkennis met een natuurlijk talent dat onze katten helemaal rustig deed worden en liet genieten van een deugddoende verzorging. Fantastisch werk, Els, we gaan tijdig een nieuw plaatsje in je agenda reserveren!

Anna Robyns

Trimbehandeling vond Rosie geweldig 😻 Super vriendelijk. Wij komen zeker nog eens terug !

Anna Robyns