Jouw kat gelukkiger maken door ervoor te zorgen dat ze terug goed in haar pels gaat zitten, dat is mijn missie.  Langharige kat, kortharige kat, raskat of Europese kat, elke kat zal met de beste zorg en met gepaste en professionele materialen in de watten gelegd worden. Trimmen is maatwerk omdat elke kat uniek is en een andere vachtstructuur heeft.

Een goede trimbeurt biedt heel wat voordelen voor het welzijn en de gezondheid van uw kat. Moet je kat verlost worden van vervelende klitten? Heeft ze pijn en kan ze moeilijker bewegen doordat er een stuk vacht aan het vervilten is? Of heeft ze een bad-verzorging nodig? Laat ze haar niet kammen? Ik kan jou en je harige vriend helpen. Met de nodige afleiding en een positieve associatie met geuren en speeltjes zorg ik dat jouw katje op een ontspannen manier van haar verzorging kan genieten. 

Handige tips en advies voor de opvolging van de verzorging thuis helpen jou verder om de vacht in goede conditie te houden.  

Voordelen van het trimmen

img

Zachte aanpak

Het welzijn van uw kat staat centraal

Voordelen voor de spijsvertering

Minder losse haren betekent ook minder last van haarballen

Gezondheid van uw kat bevorderen

Voorkom klitten en viltplekken die de kat veel ongemak bezorgen

Comfortabele dienstverlening

Aan u de keuze: verzorging aan huis of in mijn kattentrimsalon te Kampenhout

Vanessa Jacobs

Zeer goede en zachtaardige kattentrimster. Met aandacht voor een vachtvriendelijke behandeling en het welzijn van je kat. Misty haar vacht was terug in topconditie na de behandeling.

Vanessa Jacobs
Erik De Moortel

Els combineert haar opleiding en vakkennis met een natuurlijk talent dat onze katten helemaal rustig deed worden en liet genieten van een deugddoende verzorging. Fantastisch werk, Els, we gaan tijdig een nieuw plaatsje in je agenda reserveren!

Anna Robyns

Trimbehandeling vond Rosie geweldig 😻 Super vriendelijk. Wij komen zeker nog eens terug !

Anna Robyns
Roxane Rits

Dankjewel voor de fijne 1e trimbeurt van Pernod en Pistache. Ze waren helemaal op hun gemak bij jou! 😻

Roxane Rits
Zoë Smets

super blij mee! onze woody is zo mooi met zijn nieuwe pelske 😊. je bent zo een vriendelijke lieve vrouw we komen sowieso weer terug! ❤

Zoë Smets
Dendooven Kevin

Een super dame met het hart voor poezen op de juiste plaats. Bovendien een enorm verschil, onze poes is van haar overtollige haren af en wij van het vele stofzuigen. Bedankt Els je bent een krak in wat je doet ❤️❤️❤️

Dendooven Kevin
Mathz Vleeracker

Super blij van de behandeling van onze 2 katten.

Mathz Vleeracker

Hoe verloopt een trimbehandeling?

Elke kat is uniek en daarom gaan we eerst kijken hoe de vacht er uit ziet.  Zijn er klitten/knopen in de vacht en kunnen deze gemakkelijk verwijderd worden of moeten deze geschoren worden. In samenspraak zullen we de beste behandeling voor uw lieveling kiezen.  Indien de vacht vervilt is, zal er moeten geschoren worden maar hier zal je kat alleen maar gelukkig van worden.  Viltplekken trekken immers aan de huid en dit is bijzonder onprettig en kan bij het bewegen zeer pijnlijk zijn voor uw kat.

Bij iedere behandeling worden de nageltjes geknipt. Dit is preventief om mezelf te beschermen.  De ogen en oortjes worden gereinigd.

De duur van de behandeling hangt af van de vacht en hoe goed je kat wil meewerken.

Wat kan ik doen ter voorbereiding van de trimbeurt?

Er is niet zo veel dat je moet doen. Hou je kat liefst binnen voor het huisbezoek indien ze graag in de tuin komt. Ik breng een trimtafel mee en heb een plaatsje nodig waar ik deze kan zetten, liefst in een rustige ruimte. Voorkom dat er veel mensen aanwezig zijn in de ruimte waar er getrimd zal worden. Extra drukte betekent alleen maar meer stress voor de kat. Leg zijn favoriete snackje klaar, ik zorg zelf ook voor de nodige afleiding met lekkers en speeltjes met kruiden waar katten verzot op zijn.

Over mezelf

Welkom op mijn site, ik ben Els.

Bij het zoeken naar de beste verzorging voor mijn eigen poezen ben ik in contact gekomen met het beroep van kattentrimmer.  Dit heeft mij geïnspireerd en gemotiveerd om dit bijzondere beroep zelf aan te leren.  Heel mijn leven al ben ik gepassioneerd door katten en hun gedrag. In 2020 heb ik besloten om mijn hart te volgen en van mijn droom een concreet doel te maken.  Eerst heb ik de Happy Cats Bootcamp van Anneleen Bru gevolgd, een intensief online programma over invloeden en oorzaken van ongewenst gedrag, preventie, management en gedragsmodificatie bij katten.  Daarna heb ik mijn diploma van kattentrimster behaald via een professionele opleiding.  In 2021 ben ik gestart met mijn kattentrimsalon.  Bij Poes & Pels kan je terecht voor een katvriendelijke vachtverzorging aan huis of in mijn huiselijke trimsalon in Kampenhout.  Neem zeker een kijkje bij tarieven en FAQ voor meer info.

Maak een afspraak
of bel me: +32 475 61 03 42